магазин за музикални инструменти

Избирането на музикален инструмент е супер лично преживяване за учениците и за всички начинаещи музиканти. Но не се притеснявайте, без значение кой от тях ще изберете, има много магазини за музикални инструменти, където ще ви помогнат да усъвършенствате уменията си. В тази статия ще споделим за богатството на музикалните инструменти и всички ползи от тях:

Пиано и синтезатор

Независимо дали учите пиано, синтезатор, барабани или друг музикален инструмент, основите са подобни или поне много си приличат. Освен това някои учители музиканти смятат, че изучаването на музикален инструмент като пиано и барабани е ключова стъпка, преди да вземете нещо друго – това учи на координация между очите и ръцете ви.

Китари – електрически и дигитални

Рок музиката наистина направи китарата по-популярна до степен, в която дори се смята за един от най-важните инструменти наред с комплектите барабани и соло барабаните. Точно като пианото, можете да свирите сами или с приятелите си, като използвате китара и барабани. Това не е просто забавен музикален инструмент, той помага за развитието на координацията око-ръка и фините двигателни умения. Освен това има различни видове китари, от които да избирате като електрически, акустични и бас китари.

китари

Барабани – соло барабани и комплекти

Да, слушалките са от съществено значение, ако имате по-малки братя или родители в къщата. Но соло барабаните могат да бъдат чудесен начин да се научите, като започнете с музикална дисциплина – запознаването с нюансите на инструмента ще ви помогне да избегнете случайното удряне по тях.

барабани

Китарата е такава основна част в почти всеки жанр на музиката, от класическата през джаза до рока, не е изненада, че това е един от най-популярните инструменти наоколо.

Саксофони, флейти и цигулки

Саксофонът е най-желаният духов инструмент в училищните оркестри. Всеки иска да се сдобие с такъв! Саксофоните се предлагат във всякакви височини, от алт до контрабас – като алтът и тенорът са най-често срещаните. Можете да ги намерите във всякакви форми и размери в различни магазини за музикални инструменти и са полезни в различни музикални стилове, въпреки че най-често се използват в джаза.

музикални инструменти

Идеален избор за тези, които започват своето музикално пътешествие, флейтата е тих, лек и бюджетен. Плюс това, това също е чудесна входна точка за изследване на различни други музикални инструменти. Класическият инструмент се адаптира към други жанрове и се превръща в любим в рок музиката от 70-те години на миналия век. Цигулката е може би най-популярна като любимката на класическата музика, но през годините е намерила място и в много други музикални жанрове.

Кларинети, Виолончело и Тромпети

Много деца започват да се занимават с музика, като се учат да свирят на флейта в училище. След като усвоят основите, те често преминават към кларинет, който е дървен духов инструмент като флейтата, но е много по-лек и по-гъвкав. Кларинетите също са опора както за класически, така и за джаз оркестри с барабани, което ги прави важна част от звука на всеки оркестър. Виолончелото е основен струнен инструмент наред с цигулката и виолата, използван предимно в симфонии и квартети. Тромпетът е съществена част от духовата секция в симфониите и оркестрите и влиянието му е силно изразено и в джаз, R&B и някои рок групи с барабани.

Има много фактори, които оказват влияние върху избора на конкретен музикален инструмент, включително видът музика, която искате да свирите. Също така е важно да вземете предвид размера на инструмента и дали ще го използвате с други музиканти или не. За да изберете подходящия музикален инструмент, е важно да разберете основните характеристики на инструмента, от който се интересувате, тъй като има много видове музикални инструменти и те имат различно предназначение. Вече знаете кои са най-добрите магазини за музикални инструмента и какви са ползите от тях.