оградни пана

Заниманията във вашата градина могат да подобрят значително вашето усещане, психично здраве и физически тонус с много малко усилия.

Предимства на вашата градина

Положителните последствия от вашите занимания в градината ви са наисина много, както за психическото, така и за физическото ви здраве и това на вашето семейство. Предимствата като цяло могат да се резделят в два основни аспекта – активен и пасивен.

Активния аспект касае работата и грижите, които полагате както за вашата ограда от оградни пана или мрежи, така и за всичко, което изисква поддръжка в градината ви. Тези ви действия ви помагат да освободите ума си докато си поизцапате малко ръцете. Градинарството е страхотен вид физическа активност, което може да направи чудеса както за вас, така и конкретно за тялото ви. Редица реномирани проучванията доказват, че прекарваното време навън е основната причина за редуциране на здравословните проблеми.

Пасивния аспект на ползите от времето в градината касаят вашето време сред природата на чист въздух, сред приятели край някое барбекю и на открито, което ви носи единствено положителни емоции и намаляване на стреса. Има хиляди доказателства, че дори и само това, че сте сред природата дава отражение намалявайки стреса и освобождавайки мозъка ви от напрежението. Грижите за градината не ви натоварват, а ви карат да се изпълните с енергия, да се радвате на щастието на малчуганите по детските съоръжения в двора, като едновременно сте отметнали една важна задача от ежедневието.

Грижи за градината в полза на сетивата

Идеята на градинарството като цяло е да имате мечтаната градина с перфектни оградни мрежи или пана, предкрасни цветя, барбекю, смях от детските съоръжения и само положителни емоции. Специалисти препоръчват да изградите градината си спрямо вашите специфични сетивни усещания.

  • Гледка в градината: Една гледка в градината ви може да спира дъха благдарение на страхотно барбекю, красиви оградни мрежи или пана, разкошни растения, микс от най-любимите на семейството ви цветя и храсти, както и интересни и забавни детски съоръжения – всичко това ще ви носи страхотно настроение всеки ден.

барбекю

  • Вкусотии от градината:

Да си отгледате ваши собствени подправки, зеленчуци, плодове и различни билки за чай ще ви донесе неизмеримо удоволствие и наслада. Освен насладата от вкусните продукти, ще бъдете и удовлетворени от много добрата работа, която сте свършили.

  • Звукова наслада в градината:

Ако сложите няколко къщички за птици и други места за различни животни край оградните мрежи, ще имате удоволствието да слушате техните песни – дар от природата, което ще ви даде максимален релакс в градината. Можете да си сложите и различни камбанки и водни естакади, които ще ви успокояват и ще намалят нивата на стрес.

оградни мрежи

 

  • Уникален мирис на природа: Различните миризми ще ви върнат прекрасни спомени, а ароматните цветя край градинските пана ще ви донесат приказна феерия от ухания.

Съвети за вашата градина

Когато подреждате вашата градина, можете да си изградите отделни зони, които да са свързани посредством тесни приказни пътечки, които да ви забавляват и разведряват всеки ден. Може да ги организирате покрай оградните мрежи или в центъра като тези малки ваши местенца ще ви дадат почивката, за която мечтаете в компанията на приятели на барбекю или пък забава с децата на пързалки и люлки.

Не е задължително в градината ви да е винаги тихо – ако сте фен на партита с приятели, на отборен спорт или рисуване, може да създадете перфектното място именно в градината си. Не е нужно да се справите с всичко в градината си за ден – може постепенно да я направите перфектна като започнете, разбира се от оградните пана. Те ще ви осигурят сигурност и красота. После можете да развиете градината си с кът за градинско парти с маса, пейки и барбекю, след което да оформите и кът с детски съоръжения, ако имате деца.

Започнете да развивате градината си малко по малко, с прости стъпки и без да се стресирате излишно. Селектирайте по-лесни и простички за отглеждане подправки, плодове, зеленчуци и растения, които не изискват много специфична поддръжка. Така че, не отлагайте грижите за градината си – това са грижи за вашето психическо и физическо здраве.