offroad оборудване

Качественото и безпроблемно оборудване е абсолютно задължително за всеки любител на offroad приключенията. Кал, големи наклони, камъни, пресечен терен, пясък и още много. Има джипове които могат да се справят с почти всеки терен стига зад волана да има опитен шофьор и добре подготвен автомобил.

Един добре оборудван джип за каране извън пътя трябва обезателно да е 4×4 и да има подсилено и качествено окачване, но това е само началото. Оборудването минава през тунинг на двигателя, шнорхели и подсилени брони и джанти и достига дори до лебедката.

Лебедките за джипове спомагат много силно да се характеризира едно превозно средство, като офроуд машина. Лебедките са изключително полезни в редица ситуации, с една качествена и мощна лебедка опитните офроуд шофьори могат да се измъкнат дори и сами от почти всяка ситуация извън пътя.

С какво трябва да внимаваме при лебедките?

1. Внимавайте дали въжето освобождава макарата без да се използва сила.

Някои собственици на лебедки не са имали “късмета” да се сблъскат с проблем с извиването на въжето обратно. Според отзивите на много собственици на offroad джипове то понякога може да не приключва толкова лесно, колкото се очаква.

Имаме следната препоръка към тези, които се сблъскват с проблеми с намотването: изберете леко синтетично въже като алтернатива на стоманеното, поради факта, че синтетичното въже е известно с много по-лесното си навиване от стоманеното.

2. Внимавайте с дистанционното на лебедката

Ако Вашата лебедка е “умряла”, проблемът може да е в дефект на дистанционното управление, а не в самата лебедка. Пазете дистанционното от физически наранявания и мокрене – съхранвяйте го в добра среда. Понякога дистанционното управление на лебедката на вашия джип може да спре да изпълнява функцията си. Проблема може да е изключително банален, като например проблем с батериите (проверете първо тях).

Това бяха две от най-често срещаните проблеми, свързани с лебедки за джипове. Надяваме се тази статия да Ви е била интересна и полезна.