строителен магазин

Ако харесвате банята си, но ви иска да изглежда по-голяма, то може да прекарате известно време под душа, преди да пристъпите към кардинални решения. Не е нужно да захвърлите всички мебели за баня, за да си освободите място – ще ви разскрием няколко хитрини, с които да направите малката си баня да изглежда по-голяма.

Огледалата за баня вършат чудеса!

В наши дни можете да намерите всичко за банята във всеки по-голям строителен магазин – от различни модели душове за вана с по-добър контрол на водата до всякакви модели и цветове плочки за баня. Ако харесвате сегашните плочки за баня, не ги разрушавайте, има огледала, които могат да ви свършат чудесна работа да увеличите оптически пространството. Те ще ви позволяват с минимална работа и разходи да оптимизирате пространството. В зависимост от мястото, където живеете, е много вероятно вашата баня да има стандартно едно огледало над мивката за баня, което да ви върши работа, но да не разскрива пълния потенциал на помещението.

Душ колона или пита за баня – това е въпросът!

На пазара се предлагат много и най-различни смесители за баня като е добре да подберете такива от една серия, за да изглежда всички съвършено. В зависимост от това дали ще изберете мебели за баня с душ колона или пита за баня, оптически размерите на банята ще са различни. При монтаж на модерна пита за баня, ще спечелите пространство на стената, където може да сложите плочки за баня с акцент или с огледална повърхност. Можете също така да използвате модерни душ системи, които имат предварително зададени бутони за определена температура и дебит на водата, за да оптимизирате разходите си.

мебели за баня

Душовете за баня се предлагат във всеки строителен магазин в три различни основни модификации:

  • За стенен монтаж
  • Ръчен душ
  • Душ пита за баня монтирана на тавана
  • Душ комплекти за вграждане

Душовете за баня имат някои много удобни функции като:

  • Филтриращ душ за баня
  • Душ за баня за високо налягане
  • Душ за баня за ниско налягане
  • Душ за баня за душ панел

Ако искате пита за душ, монтирана на тавана, важно е да знаете, че ще са нужни допълнителни настройки и водопровод за тази пита, който да прекарате през тавана. Други душове изискват също и допълнителна работа. Някои от душовете за баня, които имат контрол на водата, всъщност имат по-прост контрол и изискват клапани за регулиране на температурата и водния поток.

Откажете се от тоалетната хартия и инвестирайте в биде или интелигентна тоалетна

Добре е да помислите за ползите от биде, когато ремонтирате банята си. По този начин няма да ползвате тоалетна хартия и няма да имате нужда от аксесоари за баня като стойка за тоалетна хартия, която да заема от пространството ви. Въпреки че все още не са толкова популярни у нас, бидетата са много често срещани в други държави като отговарят на определени хигиенни стандарти. Бидето може да ви помогне да използвате много по-малко тоалетна хартия и да направи всичко за банята по-чисто, въпреки че няма да ви лиши напълно от нуждата от тоалетна хартия. Използването на моноблок с биде е значително по-хигиенично в сравнение със стандартната тоалетна чиния.

мебели за баня

Ако нямате място или не обичате бидета, тогава интелигентната тоалетна чиния с биде може да е по-добрият вариант за вас. Те предлагат предимствата на бидето, но с по-малко място, което да ви заемат. Интелигентните тоалетни чинии включват функциите на биде в тоалетната седалка.

Пространството в банята може да се оптимизира чрез правилния подбор на плочки за баня с огледална повърхност и максимално практични мебели за баня. Добре е да изберете по-малка мивка за баня, може дори да е без шкаф, за да не се чувствате притиснати от цялото обзавеждане за баня. Минимизирайте вани, шкафове, душ кабини, тоалетни чинии и всичко, което ще ви пречи да се насладите на вашата баня.