зоомагазин

Всички знаем колко любопитни са кучетата и как искат да опитват от всичко, което ядем или което намерят някъде из къщата или докато сме на разходка. Но дали това е безопасно? Дали е по-добре да даваме на домашните си любимци само храна за кучета от зоомагазин или да разнообразяваме менюто им и с други храни? Именно сега ще разберем.

Полезни храни за кучета от нашето меню

  • Яйцата – Твърдо сварените яйца са много вкусни за кучета и могат да заместят всяко лакомство за кучета. Като например бърканите яйца могат да помогнат за успокояване на раздразнен стомах при кучета и ще служат като пълноценна кучешка храна за по-възрастни котки или кучета с чувствително храносмилане.

  • Фъстъци и кашу – в умерени количества. Суровите ядки като фъстъци и кашу без подправки могат да бъдат безопасни за кучета в малки дози, но е важно да следите колко от тях изяждат заради по-високото количество мазнини в тях. Те могат да бъдат чудесно допълнение към основната храна за кучета в менюто на вашия домашен любимец.

  • Пуканки и царевица – лакомства за кучета. Хората обичат пуканките като лека закуска или докато гледат кино и са чудесна храна за кучета. Просто се уверете, че нямат масло или сол. Можете също да дадете на вашия домашен любимец сурова царевица, която е много здравословна и за него!

храна за кучета

  • Мед – сладко изкушение. Медът е много добър и полезен както за вас, така и за вашето куче. Но внимавайте, защото твърде много мед може да ги разболее, така че трябва да ги храните с комбинация от качествена храна за кучета от зоомагазин с добавка мед.

  • Скариди и риба – полезно и вкусно. Добре сварените скариди са чудесен избор за добавка към кучешката храна. Черупката, главата, опашката и краката трябва да са отстранени. Избягвайте всички морски дарове, които са били подправени или осолени, за да избегнете отравяне или раздразнен стомах. Обикновената риба е идеална, особено сардини и консервирана сьомга. Гответе ги до точката, в която са напълно сварени и без кости и добавяйте към храните за кучета по 2 пъти в седмицата. Риба тон, която е в консерва и във вода или собствен сос, а не в масло, е безопасна за ядене в малки количества.

  • Пуешко месо – деликатес. Пуйката е чудесен избор на месо за добавка към основната храна за кучета от менюто след като премахнете кожата, мазнините и костите. Пуешкото има страхотен вкус и е добър източник на протеини, но е желателно месото да не е подправено или осолено.

храна за кучета

  • Зърна, пшеница и киноа – Какво ще кажете за царевица, пшеница или киноа? Позволено е да се дават към основната кучешка храна, но в малки количества, тъй като има много ползи за здравето на вашето куче.

  • Зелен фасул – Много от кучетата обичат да ядат зелен фасул като е най-добре да го сервирате по един от следните начини – суров, приготвен на пара или консервиран. Здравословни и вкусни лакомства за кучета! Трябва да търсите зелен фасул, който идва в сурова форма или е сготвен без добавени подправки, масла или сол. Нарежете го на малки парчета, за да не се задавят кучетата случайно с него.

Вече знаете колко голяма част от храните, с които ние се храним са полезни и за вашите кучета, но в определени количества и не като основна храна, а като добавка към основна та храна за кучета от менюто им. Не бива строго да се забраняват всички лакомства от масата, но и не бива да се дава безразборно всичко, защото може да бъде опасно за кучетата.