Преди да пристъпите към покупката на някакво бижу, добре обмислете избора си. Цената на едно такова украшение никак не е малка и, за да има наистина ефекта, който целите, трябва да е добре подбрано.
За да ви е по- лесно, ще систематизираме основните въпроси, на които трябва да търсите отговор при избора на бижу за подарък.

Какъв е повода?

Има значение по какъв повод се подарява това бижу. Точно той ще определи вашия избор. Със сигурност златния пръстен за годеж ще е напълно различен от златна гривна за Св. Валентин или класическите сребърни синджири изискващи по-елегантно облекло.

Кога ще се носи бижуто?

Задължително трябва да знаете какви бижута предпочита дамата, за която е предназначен подаръка. Ако нямате преки наблюдения, обърнете внимание какво гледа в списанията.

На какво бижу да се спрете?

Обеци- почти всички дами ги обичат. Рядко има дама, която не ги носи. Те могат да се насят както ежедневно, така и за специални поводи.
Пръстен- това бижу обикновено носи някакво скрито послание. Това може да свидетелство за любов, намерение, ангажимент.
Медальон- предпочитат го дамите с усет към детайла. Обикновено може да се носи и в ежедневието като лесно се съчетава с облеклото.
Колие- използва се при светски събития.
Гривна- подходяща е за всеки повод.
Когато не сте наясно кое ще бъде най- удачния вариант за подарък, по- добре е дадете подаръчен ваучер. Така дамата ще купи бижуто, което предпочита и би използвала.

Преценете финансовите си възможности

Не прекалявайте с разходите по закупуването на бижуто. Трябва да се вместите в определен бюджет. Все пак подаръкът има емоционална стойност, не е важно колко пари сте дали за него.

Материал

Внимавайте на бижу от какъв метал ще се спрете. Трябва добре да знаете какъв е предпочитания метал- злато, сребро, стомана. Съществуват алергии към различните видове метали, така че се уверете, че вашата дама няма алергия към метала, на който сте се спрели.
Някои дами предпочитат единствено сребърни бижута, други предпочитат, златните бижута. Преди да направите покупката, трябва да знаете всички това много добре.

Да има ли камъни какви да са?

Тук също важна роля играе вкуса на дамата, която ще получи бижуто. Сондирайте мнение преди това или направете свое разузнаване.