Спането с домашния любимец : Добра идея ли е или просто води до лоша нощна почивка?
Има много противоречива информация по темата, в комбинация с най- различни мнения относно това дали да позволите на вашето куче или котка да се присъединят към вас под завивките на вашият топ матрак.

Кой спи с домашния си любимец?

Ако спите с домашен любимец, то вие определено не сте сами. Всъщност, според скорошно проучване колко близки сме станали с нашите домашни любимци след карантината поради Ковид 19, 74% твърдят, че разрешават на кучето си да спи на матрака на леглото или на дивана.

Първият въпрос, който може би се чудите, е следният : Защо обичаме да спим с нашите домашни любимци?

Това е така, тъй като се отнасяме към тях като към членове на семейството. Така че, ако кучето е член на семейството, това прави много по-трудно да го изключим от нашата спалня, матрак, че дори и възглавница.

Спането с куче или котка със сигурност не е основната причина да не спим пълноценно. Има много проучвания как разнообразни фактори влияят на съня – като например стрес, излагане на светлина, позиция ви по време на сън, вида на матрака, възглавницата и подматрачната рамка. Излагането на светлина има най-голям принос за грешните навици за сън, тъй като може да наруши вашия ритъм и да излъже мозъка ви да мисли, че е време да сте будни.

Как да спите най-добре с вашия домашен любимец

И така, какво означава всичко това? Трябва ли или не трябва да спите с домашен любимец? Както вървят повечето неща, отговорът е „зависи“. Въпреки това можем да обясним кои фактори да внимавате, за да можете да вземете най-доброто решение за сън за всички.

Първо, не може да се пренебрегнат данните от най-новото проучване, при което става ясно, че спането с кучето ви на един и същи матрак няма да наруши съня ви. Така че, ако имате тих домашен любимец, който знае как да се подчинява, това е страхотен компромис.