ремонт на въздушни възглавници за мерцедес

ремонт на въздушни възглавници за мерцедес

Мерцедес – гаранция за лукс и комфорт

Още от своето създаване, марката Мерцедес-Бенц е символ за лукс и висок комфорт на пътя. Въпреки динамичното развитие на автомобилната индустрия, немският производител продължава да предлага надеждни автомобили на пазара. За целта те са оборудвани със редица системи за сигурност, част от които е въздушното окачване.

Въздушно окачване за комфорт на пътя

Поставянето на въздушни възглавници, вместо стандартни стоманени амортисьори, е широко разпространено сред производителите на автомобили. От Мерцедес не правят изключение и оборудват всички свои превозни средства с въздушно окачване. С други думи казано, те поставят въздушни възглавници, които играят ролята на металните амортисьори, както и компресор, който служи за изпомпване на сгъстен въздух към тях. Друга неизменна част при автомобилите с въздушно окачване Мерцедес е, т.нар. ADSсистема. Тя позволява всеки индивидуално да регулира нивото на своя автомобил, според своите предпочитания или настилката на пътя. За целта, системата включва редица датчици – на ъгъла на завиване, акселерометър, датчици за скорост (монтирани на всяка от четирите гуми) и сензор върху спирачния педал. Така се отчита непрекъснато скоростта на движението на автомобила, независимо от посоката. На база на тази информация, системата автоматично изчислява максималните настройки за всяка гума и изпраща сигналите към задвижващите клапани на въздушните възглавници.

Въздушното окачване на Мерцедес е напълно автоматично. Възглавници се движат нагоре или на долу, като по този начин обират ефективно вибрациите от неравностите на пътната настилка. Освен това, те автоматично се изпускат или надуват и така се увеличава комфорта за пътниците в превозното средство. За по-голямо удобство, от Мерцедес оборудват своите автомобили с вътрешно устройство, с което се контролира нивото на автомобила. Шофьорите могат да избират между две опции – спортен режим и режим на комфорт. В първия, окачването е по-твърдо и позволява по-бърза смяна на предавките. Освен това, режимът е подходящ при серия от завои, тъй като спомага за по-високата стабилност на автомобила. Режим Комфорт спомага за по-високата икономичност на превозното средство и осигурява висок комфорт при движение.

Въздушни възглавници от Мерцедес

Добрата новина за всички почитатели на Мерцедес е факта, че немският концерн предлага редица свои модели, оборудвани с въздушно окачване. Към моделите спадат автомобилите от клас S, E, CL , R , GL/ML и други. Така всеки един може да се възползва от предимствата на въздушните възглавници. Наличието на сложна система в окачването на един автомобил несъмнено увеличава комфорта при движение, но може да доведе до поява на технически неизправности в отделните компоненти. Това обаче не бива да плаши собствениците на автомобили Мерцедес. На разположение на всички тях е автосервиз Smatic. Със своя богат професионален опит, фирмата предлага рециклиране на въздушни възглавници, както поправка на всички компоненти на окачването, включително компресорите и клапаните. Професионалната техника и обучените специалисти гарантират връщането на въздушните възглавници в отлично състояниe.