детски дрехи

Правилния избор на бебешки дрешки

Бебетата растат наистина бързо, така че обикновено е най-добре да купувате по един или два броя от всеки размер бебешки дрешки от магазин за детски дрехи, вместо да държите много бодита или бебешки роклички, които да умалеят неносени изобщо.

За ежедневно бебешко облекло се старайте да купувате бебешки дрешки, които са малко по-големи – поне с 1-2 размера, защото ще може да ги носи по-дълго вашето съкровище. Но за бебешките бодита и пижамки изберете точния размер, за да бъде плътно прилепнало.

Винаги търсете бебешки дрешки с етикети за ниска опасност от пожар

Когато купувате бебешки дрешки за момиче или за момче, търсете памучни, защото бебешката кожа е много чувствителна. Вълната и другите материи могат да раздразнят кожата на бебето, въпреки че е добре да използвате дрехи, направени от вълна например, но само като външни слоеве – например за зимно яке или плътен суичър. Памучните бебешки дрешки са за предпочитане при много горещо време, защото осигуряват по-добра вентилация особено когато става дума за бебешки роклички, клинове, бодита или бельо.

Изберете бебешки дрешки, които са удобни и лесни за обличане и събличане

Еластични памучни бебешки дрешки като блузки и тениски, горнища с копчета или цип и панталони и клинове са оптималния ви вариант – тези бебешки дрешки позволяват на вашето бебе да се движи свободно и са перфектно решение когато проходи.

бебешки дрешки

След като детето ви започне да пълзи, да пада и да става, то ще се цапа и бебешките дрешки няма да са в безупречен вид, свиквайте. Носенето на бебешки дрешки от памучен плат и лесни за закопчаване копчета е най-доброто, което можете да направите. Ако вашата малка принцеса има за обличане боди с копчета да бебешка рокличка също с копчета, ще ви е нужно доста време докато ги закопчаете. Бебешките панталони с подплатени колене или които се регулират в областта на талията са прост перфектни за по-лесно сменяне на памперсите.

Слънцезащитни бебешки дрешки

Бебешките дрешки за момиче и за момче, които са изключително плътно изтъкани като бебешки тениски и блузки с дълъг ръкав предпазват чувствителната кожа на бебетата от слънцето. Ако задържите плата на светлина, можете да видите колко UV лъчи ще проникнат през нея. Дългите ръкави и клиновете, както и долнищата и панталоните предлагат много добра защита на бебетата като е добре да изберете памук, за да поддържате бебето си прохладно и удобно.

Шапката е много важна за защитата и здравето на вашето бебе. Меката шапка е по-добра за вашето бебе, защото то все още може да лежи удобно с нея в количката по време на разходка.

Когато отивате да купувате бебешки дрешки, важно е да знаете размера на чорапите. Най-добре е да търсите не са прекалено стегнати и тесни чорапи или може да затруднят ходенето.

Обличането на бебешки дрешки!

Първо сложете памперса на вашето бебе, за да бъдат после всички бебешки дрешки сухи, чисти и спретнати. Ако вашето бебе започва да се изправя или сяда само, можете да поставите бебешките дрешки върху главата му и да му помогнете да мушне ръчичките си през дупките на ръкавите на бебешката блузка или тениска.

бебешки дрешки

След като вашето бебе навърши 1 година, горе-долу по това време енергийните му нива ще се повишат и може да не е в състояние да седи неподвижно достатъчно дълго, за да можете спокойно да му облечете бебешките дрешки. Но спокойно, това е нормално, тъй като постепенно бебетата се превръщат в деца. Можете да опитате да разсеете бебето с някоя песничка, за да стои мирно поне за малко. След като бебето проходи, най-добре е да имате бебешки дрешки от някой магазин за детски дрехи, които да можете да обличате и събличате лесно и бързо. Пожелаваме ви успех, ще ви е нужен!