хипнотерапевт

Все по-често хората усещат, когато нещо не е наред на психично и душевно ниво. Търсенето на помощ от психотерапевт навлиза все повече като практика и много от хората взимат смелото решение да се подложат на такъв вид терапия. Защото колко е забързано ежедневието на всеки човек, разкъсван между това да отдели време на себе си и на целия, останал свят, в който се включват семейство, работа, проблеми, натрупването на стрес и негативна енергия.

Като много ефективна, често се определя е психотерапията с хипноза. В своята същност тя представлява научен метод, чрез който се стига до причините, породили състоянията на страх, депресия, панически атаки, фобии и други, и ги изкоренява. Хипнотичните сеанси успешно проникват в същността на човека и разбиват всички вредни, превърнали се в ежедневно състояние на саморазрушение.

Един от най-ефективните методи за лечение, които се прилагат чрез хипнозата, е промяната на вътрешния свят на човека и посяването на семената на спокойствието в душата на разтревожения. Този метод е особено ефективен например при лечението на нервни кризи, тъй като чрез промяната на вътрешни свят настъпват промените и във външния свят. Погледът и възприемането на всичко заобикалящо рязко се променя, когато съзнанието е отворено към това да си позволи да приеме всичко, което му предоставя света. Отрицателното бива заменено с положително в момента, в който лечението с хипноза на несъзнавано ниво, е постигнали своите резултати.

В състояние на хипноза човек обикновено се чувства отпуснат и спокоен. Това допринася за вътрешния му мир и спомага за това той да се концентрира върху един единствен обект, мисъл, идея. Намирането на решение и заставането лице в лице с проблема е начин за неговото изкореняване. Хипнозата има изключително мощно действие върху чувството за увереност, вяра в себе си и любов към себе си и премахва всички стресови състояния и тревожност. Начинът на възприемане на света се променя изцяло и качеството на живот много се подобрява.

Цялостната промяна, която се постига при лечението с хипноза, води до появата на нови хора в живота на човека, до случването на положителни ситуации, от които могат да се извлекат положителни емоции и опит. Но за постигане на всичко това, човек трябва да бъде търпелив. Защото повечето от резултатите се осъзнават след време и промяната и свободата на съзнанието и душата се случват незабележимо, но осезаемо. Стъпка по стъпка човекът излиза от саморазрушителното си ежедневие, избавя се от порочните си навици и отваря път на новите и положителните емоции към сърцето си.